
Είμαστε στην εποχή της «γρήγορης κατανάλωσης» όσον αφορά τα πάντα. Όταν όμως μιλάμε για την κατανάλωση τροφών, το θέμα γίνεται αρκετά πιο σοβαρό. Έχει μεγάλη σημασία τα φρούτα και τα λαχανικά που καταναλώνουμε να είναι «εποχής», καθώς μόνο τότε θα μπορέσουμε να κερδίσουμε μέσω της κατανάλωσης τους τα επιθυμητά συστατικά.
Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν ξέρουμε τι συστατικά θα «συναντήσουμε» εκτός από φυτοχημικά και ορμόνες, που είναι και τα ευρέως γνωστά.
Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όμως που θα «αντλήσουμε» από αυτές τις 2 ομάδες τροφίμων όπως τα φυτοχημικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα, έχουν τεράστια σημασία για πολλούς λόγους.
Κάθε είδος φρούτου και λαχανικού έχει διαφορετικά φυτοχημικά και βιταμίνες ανάλογα με το χρώμα και την ένταση του χρώματός του(ωρίμανση). Άρα πρέπει να προσέχουμε να το καταναλώνουμε στην σωστή εποχή και στιγμή.
Τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όμως που θα «αντλήσουμε» από αυτές τις 2 ομάδες τροφίμων όπως τα φυτοχημικά, οι βιταμίνες και τα μέταλλα, έχουν τεράστια σημασία για πολλούς λόγους.
Κάθε είδος φρούτου και λαχανικού έχει διαφορετικά φυτοχημικά και βιταμίνες ανάλογα με το χρώμα και την ένταση του χρώματός του(ωρίμανση). Άρα πρέπει να προσέχουμε να το καταναλώνουμε την σωστή εποχή και τη σωστή στιγμή.
Μάλιστα, ο συνδυασμός διαφορετικά είδη μεταξύ τους, θα μας παρέχουν την αντιοξείδωση που χρειαζόμαστε και θα απαλλάξουν τον οργανισμό από τις «ελεύθερες ρίζες» που προκαλούν πολλαπλά προβλήματα. Η οξείδωση του οργανισμού μακροχρόνια αντανακλά ένα «στρώμα» το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει πολλές ασθένειες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου