Συνταγές για πρωινά αντιοξείδωσης

Συνταγές πρωινού με γιαούρτι



Απλό Vegan γιαούρτι: με  γάλα  σόγιας  

1 λίτρο γάλα σόγιας (χωρίς ζάχαρη & πρόσθετα)

140 ml γιαούρτι σόγιας

Σε ένα δοχείο ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι σόγιας και μεταφέρουμε στα βαζάκια της γιαουρτομηχανής. Βάζουμε τα βαζάκια στη συσκευή και την βάζουμε σε λειτουργία. Αφού ανεβάσει θερμοκρασία γύρω στους 40 0  C, δηλαδή σε περίπου 7 ώρες το γιαούρτι θα είναι έτοιμο. Κλείνουμε τη συσκευή, αφήνουμε τα βαζάκια σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα και μετά τα μεταφέρουμε στο ψυγείο. Στο ψυγείο διατηρούνται σωστά περίπου 4-6 μέρες.

Τip: Από το ίδιο γιαούρτι που κάνατε, κρατήστε στο ψυγείο 140ml για την επόμενη φορά!



Επιδόρπιο γιαουρτιού- mango  (με  puffs quinoa ή σόργου)

3 φλ mango ή παπάγια (κατεψυγμένα)

2 πορτοκάλια

½ φλ φράουλες κατεψυγμένες

¼ φλ γάλα καρύδας/αμυγδάλου

Tοpping: puffs κινόα ή σόργου : ½ φλ κινόα ή σόργο &  1 κουτάλι λάδι καρύδας. Ξεπλένω τους σπόρους και τους ψήνω, ακριβώς όπως τα ποπ-κορν.


Smoothie γιαουρτιού με ακτινίδιο ή mango, σαφράν & κάρδαμο

240γρ γιαούρτι στραγγιστό

240γρ από 4-5 ώριμα ακτινίδια

400ml γάλα αμυγδάλου

60gr ζάχαρη ή σιρόπι Αγαύης

Κάρδαμο, σαφράν

Ρίχνω το σαφράν στο γάλα και σπάω το κάρδαμο. Ρίχνω στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί με λίγο πάγο και πολτοποιώ.         

Topping: σπόρους ροδιού /σταφίδες /μύρτιλα κ.α.


Πρωινό αντιοξείδωσης με γιαούρτι- μπλε σπιρουλίνα

200γρ. γιαούρτι παραδοσιακό ή στραγγιστό

1 κ.γ μέλι

1/3 φλ muesli ή granola

2 K.σ φρέσκα ή κατεψυγμένα berries

4-5 bluberries κατεψυγμένα ή αφυδατωμένα (blueberries) (από Μάιο ως Σεπτέμβρη νωπά)

10γρ. "δάκρυα" σοκολάτας υγείας τριμμένη ή τριμμένη (στο ρεντέ)

Εκτέλεση: Βάζουμε το γιαούρτι σε μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. 

Τοpping: chia seeds ή παπαρουνόσπορος 


Μίνι εύκολη ομελέτα με 4 απλά υλικά


3 αυγά 

90 γρ τυρί φέτα

1 μέτρια ντομάτα ή ντοματίνια και ίσως λίγη κόκκινη πιπεριά 

3-4 κουτάλια νιφάδες βρόμης

Ετοιμάστε το μείγμα. Κόψτε τα λαχανικά σε κυβάκια και βάλτε τα όλα μαζί σε 1 μπολ, προσθέστε μέσα στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα αυγά και τη βρόμη, καθώς και ελαιόλαδο ή ελιές και φυσικά το αλάτι ή και πιπέρι. 

Λαδώστε το αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα! 

Είστε έτοιμοι! 









Σχόλια